donderdag, februari 05, 2015

Slapen Nederlandse baby's straks in kartonnen dozen?

Twee weken geleden plaatste de lifestyle blog Fitte Vrouwen een blog over Finse baby’s die de eerste maanden van hun leven in een doos slapen. De blog werd massaal gelezen en heeft nu zelfs binnen de politiek iets losgemaakt. De PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad wil de babydoos namelijk naar Nederland halen.
In Finland krijgen alle zwangere vrouwen een doos gevuld met een complete babyuitzet. De doos heeft een klein matrasje en is daarmee ook het wiegje voor de baby in de eerste maanden. Het doel: alle kinderen een gelijke start geven. De blog van Fitte Vrouwen hierover bereikte bijna 2 miljoen mensen op Facebook en de reacties stroomden binnen : “Wat een prachtig initiatief! Zouden we in Nederland ook moeten hebben!”
En nu blijkt het idee van een babybox ook de politiek te inspireren. Zo heeft Rotterdamse PvdA-raadslid Fatima Talbi het College gevraagd of in Rotterdam met soortgelijk initiatief gestart kan worden: “Om de doos te krijgen, moeten vrouwen in Finland langs bij de arts of verloskundige. Dat betekent dat er goed naar hun gezondheid werd gekeken en naar dat van het kindje. Hierdoor verbeterde de zorg voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s. Het doel van het kraampakket is het stimuleren van goed ouderschap.”
Little Hero steunt dit idee van harte en hoopt dat de gedachten achter de Finse babydozen ook binnen de landelijke politiek iets zal losmaken. Want hoe mooi is het als alle pasgeboren baby's in Nederland een gelijke start krijgen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten